Cookie / Süti tájékoztató
Tájékoztatjuk, hogy az aber.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A az Elfogadom gomb megnyomásával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Részletek
Elfogadom
Nem fogadom el

Szárítógépek kiválasztása

Terményszárító kiválasztása

A terményszárító gép kiválasztásánál nagyon sok szempontot figyelembe kell venni. Az alábbiakban felsorolunk néhányat a teljesség igénye nélkül. Ezzel reméljük, hogy segítséget tudunk nyújtani a könnyebb döntéshez.

 

Teljesítmény kiválasztása.

  • Mivel Magyarországon a fő termény a kukorica, ezért a legjobb összehasonlítást ennek szárítására vonatkozó adatok adják.
  • A gyártók általában 10 % vízelvonásra vonatkozóan adják meg a kapacitást, de nem mindig és nem egyformán.
  • Nem mindegy, hogy 25% ról 15% ra vagy 24% ról 13 % ra szárítunk.

Energiahordozó kiválasztása.

  • A legtöbb gabonaszárító gázzal működik itt a legfontosabb annak kiválasztása, hogy földgáz vagy PB gáz üzemű lesz-e.
  • Ezek előnyeit, hátrányait fontolóra kell venni az összes költség figyelembevételével.

Energiatakarékosság.

  • A szárító hővisszanyeréses-e, mennyi a fogyasztása?

Környezetvédelem.

  • Por és zaj kibocsátás.
  • Itt a gyári adatokon kívül figyelni kell arra, hogy milyen magas a berendezés és hol helyezkedik el a ventilátor (külső vagy belső?).

 

Ha diffúz szárítóról beszélünk milyen a perforáció (pl. alkalmas e repce szárítására)?

 

Mennyire egyszerű a kezelhetősége és mennyire automatizált?

 

A karbantarthatósága milyen, mennyi időt vesz igénybe.

 

CE szabványnak megfelelő legyen.

 

Az ár minőség aránya megfelelő-e.

  • Milyen az összeszerelés minősége?
  • Érdemes referencia üzemeket megnézni.
  • Mennyire kíméletes a szárítási folyamat?
  • Mennyi a sérült szemek aránya?

Mekkora a villamos energia igény és az telepünkön rendelkezésre áll-e?

 

 

Bővebb információt kérek

Szechenyi 2020